Noul laborator vamal în cadru proiectului IMPEFO

Jan 28, 2016
Noul laborator vamal în cadru proiectului IMPEFO

 Compania Lokmera SRL în consorţium cu partenerul său din Lituania ”Lokmis”JSC a contribuit substanţial la implementarea cu succes a proiectului „IMPEFO - Îmbunătăţirea cooperării transfrontaliere între Republica Moldova şi România privind produsele petroliere şi alimentare” pentru Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

În cadru proiectului IMPEFO, a fost dotat noul laborator staţionar cu echipamente performante de ultimă generaţie, pentru determinarea caracteristicilor produselor petroliere şi alimentare, aşa echipamente ca: gaz cromatografe, lichid cromatografe, spectrometre, spectrometre de absorbţie atomică, toate cele necesare pentru determinarea parametrilor specifici produselor petroliere şi alimentare şi efectuarea încercărilor pentru determinarea corespunderii cerinţelor.

Tot  în cadrul acestui proiect, pentru Serviciul Vamal, consorţiumul Lokmera &Lokmis a livrat două  laboratoare mobile, echipate cu utilaj de laborator conform standardelor europene, precum şi cu echipamente auxiliare pentru o bună funcţionare a acestora.

 

Aceste echipamente sunt destinate încercărilor rapide de laborator, cu scopul de a determina veridicitatea şi corespunderea standardelor în vigoare ale produselor alimentare şi petroliere.

 

Astfel, colaboratorii serviciului vamal, vor avea posibilitatea de colectarea rapidă a probelor şi efectuarea testelor de conformitate  în imediata apropiere a bunurilor tranzacţionate.

Prin urmare, compania Lokmera SRL ,  a contribuit direct la crearea primului Laborator Vamal mobil, ce reprezintă o cale de aliniere la statele din vecinătate şi va consolida capacităţile organului vamal în securizarea traficului transfrontalier şi de prevenire a prejudiciului ce poate fi adus statului, ca urmare a declarării eronate a mărfurilor.

Proiectul a fost finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 şi co-finanţat de Guvernul Republicii Moldova.